Tips voor aanstaande (jonge) moeders

Als je in verwachting bent, heb je veel in het vooruitzicht. Hopelijk heb je er veel zin in, maar het is ook begrijpelijk als het veel stress oplevert. Misschien zit je net in de beginfase en moet je nog van alles regelen, of misschien zit je wel dichtbij je uitrekendatum en kan je niet wachten tot je kleintje geboren is. Verloskundige Amsterdam oost kan je goed helpen bij dit proces, hoe ver je ook gevorderd bent. Als verloskundige praktijk, kunnen ze je helpen bij onder anderen consultatie voor jonge moeders, geboortes en thuisgeboortes, kraamhulp en cursussen. Genoeg keus, en ontzettend handig als je niet goed weet wat je moet doen als je nog niet eerder een kindje hebt gehad. 

Wat doet een verloskundige praktijk? 

Een verloskundige praktijk doet eigenlijk alles wat hierboven al vermeld is. Als geboortecentrum hebben ze veel specialisten op het gebied van bevallingen en zwangerschap, maar het fijne hierbij is dat ze je niet als klant behandelen maar als aanstaande moeder. Ook jonge moeders kunnen er heen voor een consultatie, advies, of begeleiding bij het proces. Ze helpen je iedere stap van de weg van zwangerschap, maar kunnen ook daarna nog klaarstaan als kraamhulp. Daarnaast bieden ze cursussen aan voor het verzorgen van een baby, waar je op moet letten met een kindje in huis, en vooral ook voor een thuisbevalling van je partner kan jij zelf een cursus doen (of voor de bevalling van een vriendin). 

Verschil met ziekenhuis verloskundigen

Het verschil met een ziekenhuis verloskundige is groot. Ze zijn veel persoonlijker en zien je dus echt als een aanstaande moeder in plaats van een klant of patiënt, en ze staan ieder moment van de dag voor je klaar. Je creëert een persoonlijke en intieme band met de medewerkers die jou helpen, maar ieder moment voor hun is ook weer een ontzettend mooi wonder.