Een aankleedkussen

Een aankleedkussen wordt vaak een verzorgingskussen genoemd en is een van de meest gebruikte items op de babyuitzetlijst. Je gebruikt het dagelijks op veel momenten. Zo kan je ervan uitgaan dat je meer dan 5000 luiers verschoont voordat je kind zindelijk is, dus een goed aankleedkussen is erg handig. Het is dan ook belangrijk dat de verzorgingskussen goed en comfortabel ligt.

 

Overtrek

Een koud, plastic kussen ligt natuurlijk niet lekker en daarom kan je voor de meeste aankleedkussens ook een aankleedkussenhoes kopen. Deze zijn van fijnere stoffen, bijvoorbeeld badstof of katoen. Hier ligt de baby een stuk lekkerder op als op de kussen zelf. Echter moeten deze hoezen om de paar dagen in de was om ze fris en schoon te houden. Het is dan ook verstandig om een reserve-hoes te hebben. De hoezen zijn er in allerlei soorten en maten. Neem een kijkje bij Koeka wat de mogelijkheden zijn.

 

Opblaasbare kussen

Wanneer je regelmatig op reis gaat, dan is het onhandig om steeds het kussen mee te nemen. Echter is hier wel een oplossing voor: een opblaasbaar aankleedkussen. Deze kussens liggen een stuk zachter dan een standaard verschoningsmatje, maar zijn wel net zo licht en compact, waardoor je ze makkelijk kunt meenemen.

 

Alternatieven voor aankleedkussens

Tegenwoordig zien we ook alternatieven voor aankleedkussens. Een verschoonmand is een trend die we steeds vaker langs zien komen. Door de randen van de mand kan je baby er niet makkelijk uitvallen en door het matrasje erin is de mand erg zacht. Echter is het nadeel van zo’n mand wel dat je baby er relatief snel uitgroeit, waardoor je een andere oplossing moet vinden.