Welke driewieler moet ik kopen voor mijn kind?

Je wilt je kind natuurlijk zo snel mogelijk leren fietsen. Dit moet in stapjes gebeuren, maar hoe pak je het aan? Het begint bij de aanschaf van een driewieler. Maar welke driewieler moet ik kopen voor mijn kind? De driewielers zijn in verschillende soorten en maten te krijgen. De keuze is dus best lastig. In dit artikel leggen we uit hoe je een goede driewieler kiest en hoe je je kind snel kan leren fietsen. 

Bepaal waarvoor de driewieler gebruikt gaat worden

Je stapt met je kind de fietshandel binnen en kijkt om je heen. Er is veel keuze en een goede driewieler kopen voor je kind is dus echt een uitdaging. Bepaal eerst het fietsdoel. Is het puur voor plezier of wil je grotere stukken met je kind fietsen? Ga je het gebruiken als speelgoed, of ga je je kind er echt mee leren fietsen? Het fietsdoel wat je voor ogen hebt, bepaalt namelijk ook wat er allemaal op je driewielfiets moet komen wat betreft versnellingen, elektrische trapondersteuning, zadel, en eventuele opbergmogelijkheden voor spullen. Wees je bewust van je keuze want er zijn vele soorten driewielers waaronder:

 

  • traditionele driewielers: driewieler met één wiel voor en twee wielen achter                               
  • driewieler met een lage instap 
  • zitdriewielers 
  • ligdriewielers
  • driewielers met twee wielen voor en één wiel achter 
  • driewieler waarmee je ook volledig elektrisch kan rijden 

Laat je kind de driewieler testen

Inmiddels heb je een keuze gemaakt en heb je een paar driewielers op je lijstje staan die mogelijk geschikt zijn voor je kind. Nu gaat de keuze voor één van de driewielers beginnen. Om de vraag te beantwoorden welke driewieler je moet kopen voor je kind is het van belang dat de fiets getest gaat worden door je kind. Is de fiets stabiel en past de driewieler bij je kind? Kies dan een goede kleur erbij uit. Houd je kind van veel beweging? Kies dan voor een extra stimulans om te bewegen met autopeds.

Welke driewieler moet ik kopen voor mijn kind?

De vraag welke driewieler moet ik kopen voor mijn kind is dus niet gelijk simpel te beantwoorden. Kies eerst het fietsdoel, kijk dan naar de verschillende soorten driewielers. Laat daarna je kind verschillende driewielers testen en zoek daarna een goede kleur erbij uit! Heb je een perfecte driewieler gevonden voor een kind? Veel plezier gewenst met het fietsen met je kind!

 

Hoe leer ik mijn kind fietsen?

Begin zo vroeg mogelijk met fietsen. Begin eerst met een loopfiets. Bouw het daarna uit naar een driewieler en uiteindelijk een normale kinderfiets. Wacht wel het moment goed af en wil niet te snel. Kinderen hebben tijd nodig om te experimenteren. Het is namelijk niet makkelijk voor een kind. Ze krijgen veel nieuwe indrukken en moeten dat een plekje geven. En dan komt het verkeer er nog bij! Het kan soms jaren duren voordat een kind echt goed kan fietsen. Het is een open deur, maar toch belangrijk om te zeggen. Blijf altijd bij je kind in de buurt tijdens het fietsen. Wanneer je kind zelfverzekerd in het verkeer is kan je je kind een keer zelfstandig een rondje door de woonwijk laten fietsen en bouw vanuit daar de afstand uit.